Woning ontruiming in heel Nederland, dat kan bij de Centrale

Bijzondere schoonmaakprojecten

Schoonmaken kennen we allemaal. De een houdt ervan, de ander besteedt de schoonmaak het liefst zoveel mogelijk uit. Echter, er zijn schoonmaakprojecten die iets verder gaan dan de gewone huis-tuin-en-keuken schoonmaak. Denk aan het schoonmaken van extreem vervuilde woningen, een plaats delict of na overlijden. Deze schoonmaakprojecten worden vaak uitbesteed aan een professionele schoonmaak of woningontruiming service. In deze blog vertellen we meer!

Extreem vervuilde woningen

Het kan voorkomen dat woningen in een extreem vervuilde staat verkeren, waardoor ze onleefbaar zijn. Dit kan verschillende oorzaken hebben, zoals verzameldwang, verwaarlozing of ongedierte. Iemand met verzameldwang heeft grote moeite om spullen weg te doen, waardoor in de woning een grote verzameling van spullen te vinden is. Dit kan tot grote problemen leiden, waarbij het huis onleefbaar en onveilig wordt. Verzameldwang kan verschillende oorzaken hebben, zoals persoonlijke eigenschappen of meegemaakte gebeurtenissen. Bij verwaarlozing wordt een woning niet regelmatig schoongemaakt of opgeruimd, wat uiteindelijk leidt tot een onleefbare woning. Door ongedierte kan een woning ook extreem vervuild raken. Denk hierbij aan muizen, vliegen of bedwantsen. Alle oorzaken hebben met elkaar gemeen dat de woning uiteindelijk onleefbaar is en professionele hulp nodig is om de woning te reinigen. Woningontruiming Centrale is hierin gespecialiseerd, en wij gebruiken professionele apparatuur om de woning op te ruimen en schoon te maken. 

Plaats delict

Dit is geen alledaags onderwerp, maar een plaats delict moet natuurlijk ook weer schoongemaakt en opgeruimd worden. Nadat een misdaad is gepleegd of er een lijkvinding is gedaan, is het plaats delict vaak vervuild. Het is dan in ieders belang dat deze plek snel en efficiënt wordt schoongemaakt. Dit proces vindt plaats in nauw overleg met politie, om te voorkomen dat er voorbarig sporen worden verwijderd. De schoonmaak van een plaats delict vraagt om ervaring, vakmanschap en het gebruik van de juiste middelen. Dit project wordt dan ook uitgevoerd door professionele schoonmaak en ontruimings bedrijven. 

Na overlijden

Als een alleenstaande overlijdt, is het vaak nodig dat de woning van de overledene schoongemaakt en ontruimt wordt. Dit is echter iets waar nabestaanden vaak erg tegen opzien. Door de vele emoties die vrijkomen tijdens het overlijden van een dierbare, kan het voorkomen dat het hoofd niet naar schoonmaken staat. Het kan dan opluchting geven om dit uit te besteden aan een professionele schoonmaakservice. Hierdoor wordt de schoonmaak efficiënt en op een respectvolle manier uitgevoerd. Echter, het is wel van belang om zelf door de persoonlijke eigendommen van de overledene te gaan en na te gaan welke eigendommen eventueel niet weggegooid mogen worden. Dit voorkomt dat tijdens de boedelontruiming spullen ontruimt worden die nog te veel emotionele waarde hebben. 

 

Sluiten
06 111 203 58 Offerte aanvragen