Woning ontruiming in heel Nederland, dat kan bij de Centrale

Tapijt verwijderen door de Woningontruimingcentrale

Tapijt verwijderen klinkt makkelijker dan het werkelijk is. Even wat randjes wegsnijden en het klusje is geklaard, denkt u misschien. Niks is echter minder waar: vloerbedekking weghalen kan lang duren, al helemaal als het onervaren gebeurt. Zo kun je tijden bezig zijn met loshalen van enkele centimeters tapijt. Ook heb je natuurlijk de juiste materialen nodig. Gelijmd tapijt duurt bovendien nog langer en vergt ervaring om geen schade achter te laten. Zonder de juiste expertise, middelen en techniek kan gelijmd tapijt verwijderen onbegonnen werk zijn. Daarom helpt de Woningontruiming Centrale u graag, waar ook in Nederland!

In welke situaties moet tapijt verwijderd worden?

Er zijn verschillende scenario’s te bedenken waarin het weggehaald moet worden. Het maakt voor ons niet uit wat de situatie is, wij komen u professioneel en snel helpen. Zo moet u wellicht het tapijt verwijderen, omdat…

  • U een huurwoning verlaat. Het is gebruikelijk dat dit type woning schoon opgeleverd wordt, oftewel zonder meubilair en zelf aangelegde vloeren, zoals tapijt;
  • U gaat uw huis renoveren. Tapijt wordt meestal aangelegd in de woonkamer, slaapkamer of overloop. Als er iets veranderd in de inrichting, moet het misschien verwijderd worden. Ook kunnen er andere redenen aan ten grondslag liggen, zoals huisdieren of allergieën;
  • Een woning leeggehaald moet worden, bijvoorbeeld wegens een overlijden. Alle spullen worden uitgezocht en vervolgens wordt de woning ontruimd. Vloerbedekking laten verwijderen kan dus ook deel uitmaken van een woningontruiming.

De Woningontruiming Centrale staat voor u klaar om het gelijmde tapijt zorgzaam en correct los te krijgen. Wij zorgen er niet alleen voor dat de vloerbedekking verwijderd wordt, ook moeten de lijmresten onder handen genomen worden. Dit wordt, zoals u van ons gewend bent, vakkundig gedaan door te werk te gaan met professionele middelen en apparatuur, zoals elektrische tapijtstrippers. Het pand wordt dus geheel tapijt- en lijmvrij opgeleverd.

Bovendien kunt u ons ook inschakelen voor het verwijderen van vele andere vloeren, zoals PVC en vinyl. Bij iedere situatie bekijken we welke apparatuur geschikt is en zo kunnen we effectief en kwalitatief de opdracht uitvoeren. Daarnaast realiseren wij dit niet alleen voor particulieren, ook werkt de Woningontruiming Centrale voor zorginstellingen, zakelijke klanten en worden we zelfs ingehuurd door andere bedrijven uit onze branche.

gelijmd tapijt verwijderen

Tapijt laten verwijderen of zelf doen?

Bent u een handige doe-het-zelver? Dan is vloerbedekking verwijderen voor u misschien geen helse klus. Wij hebben hieronder wat tips verzameld die u kunt gebruiken als u het zelf wilt doen:

Stap 1: Verzamel de juiste materialen

Om de woning te ontdoen van tapijt, heeft u verschillende middelen en apparatuur nodig. Zo moet u in ieder geval een goed stanleymes hebben, maar ook mondkapjes, veiligheidsbril, handschoentjes, stevige borstel, schroevendraaier, plamuurmessen en afbijtmiddel. Deze spullen zijn allemaal nodig en zult u dus in huis moeten hebben óf halen.

Stap 2: Wat voor soort lijm is er gebruikt?

Voordat u fanatiek aan de slag gaat, is het belangrijk om te weten welk type lijm er gebruikt is om het tapijt te vestigen aan de vloer. Snijd er een klein stukje van af, zo kunt u zien met wat voor lijm u te maken heeft. Meestal is er witte (op waterbasis) of bruine (synthetische) lijm gebruikt. Dit is namelijk van belang voor het proces en ook voor de extra benodigdheden die u moet aanschaffen.

Stap 3: Vloerbedekking verwijderen

Zodra u dit weet, kunt u beginnen met het daadwerkelijk verwijderen van het tapijt. Snijd met het scherpe mes smalle reepjes, zodat u het gemakkelijker van de vloer af kunt krijgen. Zijn de stukken te groot, dan kost u dit veel kracht. U bent een tijd in de weer met het in stukken snijden van de vloerbekleding en het vervolgens loshalen. Calculeer hier dus genoeg tijd voor in!

Stap 4: Lijmresten weghalen

Nu het tapijt verwijderd is, blijven er veel lijmresten achter. Dit moet natuurlijk ook weggehaald worden, want zo kan de ruimte niet worden opgeleverd. Witte lijm kan opgelost worden met lauw water, bijvoorbeeld met een drukspuit. Let wel op: een waterballet wilt u vermijden. Bruine lijm is daarentegen weer een ander verhaal, aangezien je hier chemische middelen voor nodig hebt. Ga bij uzelf na of u met dit chemische afbijtmiddel wilt werken. Zo ja, bescherm uzelf dan goed en zorg voor genoeg ventilatie in de ruimte.

Stap 5: Naar de stort brengen

Zijn alle stappen doorlopen? Dan is het nu tijd om het tapijt naar de stort te brengen. Rol de tapijtresten op en bind ze stevig vast met touwen.

gelijmd tapijt verwijderd

Wilt u uw vloerbedekking professioneel laten verwijderen?

Het is begrijpelijk als bovenstaande stappenplan u niet heel erg enthousiast maakt. Het vergt inderdaad expertise, ervaring en daarnaast tijd. Gelukkig kunnen wij dit snel, betrouwbaar en altijd met oog op kwaliteit voor u uitvoeren. Tapijt verwijderen behoort namelijk tot één van onze specialisaties. De Woningontruiming Centrale voert deze opdrachten al jaren uit, daardoor weten wij precies hoe we efficiënt aan de slag kunnen gaan. U kunt altijd vrijblijvend een offerte aanvragen.

U heeft een offerte aangevraagd, wat gebeurt er dan?

Zodra u ons een bericht heeft gestuurd, neemt één van onze medewerkers contact met u op. Er wordt zo snel mogelijk een afspraak op locatie of online ingepland om de zaken te bespreken. Zo kunnen wij goed met u doornemen wat er precies moet gebeuren en kunt u al uw wensen aan ons voorleggen. Een op maat gemaakte offerte wordt voor u opgesteld en bij akkoord gaan wij zo snel mogelijk aan de slag.

Hoe verloopt de dag zelf?

Wij komen op de afgesproken dag en tijd langs om het tapijt te verwijderen uit de ruimte. Wij gaan professioneel en zorgvuldig te werk, waar de Woningontruiming Centrale om bekend staat. Onze vakmannen- en vrouwen beschikken over de juiste middelen en apparaten en weten precies wat ze moeten doen.

Wat is allemaal bij het tapijt verwijderen inbegrepen?

Nadat de vloerbekleding weg is gehaald, verwijderen we alle lijmresten en leveren we de ruimte bezemschoon op, zodat er geen vuil meer ligt. Ook wordt de vloer geschuurd en kunnen we het egaliseren. Al het afval wordt ook netjes gescheiden. Alles wordt u dus uit handen genomen!

Hoe gaat de oplevering?

De Woningontruiming Centrale werkt met een 100% tevredenheidsgarantie. In de offerte staat precies beschreven welke werkzaamheden verricht moeten worden en dit voeren wij dus ook allemaal uit. Zodra alles is afgerond, lopen we samen met u de ruimte door om te checken of in dit geval het tapijt verwijderen ook daadwerkelijk naar behoren en volgens uw wensen is uitgevoerd. Wij zijn pas tevreden als u dat ook volledig bent!

Sluiten
06 111 203 58 Offerte aanvragen