Woning ontruiming in heel Nederland, dat kan bij de Centrale

Tips voor het verwijderen van tapijt

Tapijt verwijderen kan klinken als een klusje dat u wel even klaart. Toch komt er bij het verwijderen van tapijt meer kijken dan de meeste mensen denken. U wilt natuurlijk wel dat het goed gebeurt en er geen schade aan uw vloer optreedt. U hebt de keuze om zelf het tapijt te gaan verwijderen, of dit uit te besteden aan bijvoorbeeld Woningontruiming Centrale. Wat u ook kiest, wij geven tips!

Wanneer moet tapijt verwijderd worden?

Bij verschillende gelegenheden is het nodig om tapijt te verwijderen. Als u bijvoorbeeld uw huurwoning verlaat, is het gebruikelijk dat u de woning zonder tapijt oplevert. Ook als een woning om een andere reden moet worden leeggehaald, door bijvoorbeeld een overlijden of verhuizing, is het vaak nodig dat het tapijt ook wordt verwijderd. Natuurlijk is het aanpassen van uw interieur ook een veelvoorkomende reden voor het verwijderen van tapijt. 

Welke materialen zijn nodig?

Als u ervoor kiest om het tapijt verwijderen uit te besteden, heeft dit natuurlijk als voordeel dat u zelf geen materialen aan hoeft te schaffen. Mocht u het toch liever zelf doen, dan hierbij een overzicht van de benodigde materialen:

  • Handschoenen en een stofmasker;
  • Plamuurmessen;
  • Heet water en een borstel of spons;
  • Een scherp stanleymes;
  • Afbijtmiddel voor het verwijderen van bruine lijm;
  • Schroevendraaier.

Hoe verwijder ik tapijt?

Bij het verwijderen van tapijt is het belangrijk om onderscheid tussen grote en kleine stukken tapijt te maken. Kleine oppervlakken tapijt kun je namelijk verwijderen door met een stanleymes repen te snijden en die van de vloer te trekken. Doordat je kleine oppervlakken van de vloer trekt, is dit een makkelijke manier om tapijt te verwijderen. Als je in een keer grote oppervlakken wilt verwijderen, is het aan te raden om gebruik te maken van een tapijtstripper. Dit apparaat kun je huren, maar je kunt dit ook uitbesteden aan professionals. Nadat het tapijt verwijderd is, is het tijd om de lijmresten schoon te maken. Hierbij maakt het uit welk soort lijm is gebruikt. Tegenwoordig wordt er alleen nog maar witte lijm gebruikt, die gemakkelijk te verwijderen is door een sopje van heet water met een scheutje afwasmiddel te gebruiken. Mocht het tapijt er al wat langer liggen, dan is de kans aanwezig dat er bruine lijm is gebruikt. Om dit te verwijderen heeft u afbijtmiddel nodig. Pas hier echter wel mee op, want dit is een chemisch middel. Bedenk dus of u dit zelf wilt doen of dat u dit liever uitbesteedt. Nadat al het tapijt en de lijmresten verwijderd zijn, kan het voorkomen dat de ondervloer nog wat lijm bevat. Als u een nieuw tapijt wilt leggen, is dit helemaal geen probleem. Zolang de vloer egaal is, is het prima om wat lijm te laten zitten. Als de vloer nog niet egaal is, kunt u met een plamuurmes of verfkrabber de vloer netjes maken. Op deze manier verwijdert u netjes het tapijt!

Sluiten
06 111 203 58 Offerte aanvragen