Woning ontruiming in heel Nederland, dat kan bij de Centrale

Wanneer leidt huurachterstand tot woningontruiming?

Huurachterstand is nooit prettig, het zorgt voor veel kopzorgen.Een huurachterstand kan zelfs leiden tot een woningontruiming. Maar wanneer gebeurt dat nou eigenlijk?

Huurachterstand bij uw verhuurder

U heeft moeite om rond te komen en zo ook om uw huur nog te betalen. Het lukt gewoon niet en daarom heeft u al 2 maanden geen huur betaald. Een huurachterstand kan door verschillende financiële problemen worden veroorzaakt. Wat de oorzaak ook is, laat het de verhuurder zo snel mogelijk weten en misschien kunnen jullie samen wel een oplossing vinden. Bij een goede reden kan er een betalingsregeling opgesteld worden, waarin u de ruimte krijgt uw situatie te verbeteren.

Wanneer is een huurachterstand zorgelijk?

Wanneer is een huurachterstand nu echt zorgelijk? Naast het feit dat u zich zorgen maakt om uw financiën, moet u ook uitkijken dat u uw huis niet uitgezet kan worden. Het niet kunnen opbrengen van huur kan namelijk al met drie maanden zorgelijk zijn. Dus is uw situatie nog niet verbeterd? Dan kan het zijn dat de verhuurder maatregelen neemt. Deze maatregelen houden in dat er een deurwaarde langskomt, dat uw huurcontract ontbonden wordt en er zelfs een ontruiming plaats gaat vinden.

Deurwaarder bij huurachterstand

Het lukt om een of andere reden niet uw situatie te verbeteren. De verhuurder zal maatregelen nemen, als eerste schakelt hij waarschijnlijk een deurwaarder in.  Een deurwaarder zal bekijken of er eventuele andere oplossingen zijn. Misschien moeten enkele bezittingen verkocht worden om weer wat geld binnen te hebben. Wanneer het zover komt, zou u de kosten van de deurwaarder moeten betalen. Dit komt weer boven op uw huurschuld.

Ontbinding van huurcontract

U bent niet tot een oplossing gekomen samen met de deurwaarder? Dan gaat het van kwaad tot erger. Uw verhuurder zal via de rechter er voor zorgen dat u uw huis uit moet. Heeft u al drie maanden niet betaald? Dan is de kans erg groot dat de verhuurder gelijk zal krijgen. Het huurcontract wordt ontbonden en u krijgt tijd om uw huis te verlaten. Ook hier geldt weer dat u de volledige kosten moet betalen.

Ontruiming huurhuis

Er is geëist dat u uw huis uit moet. U krijgt na de betekening minimaal drie dagen de tijd om zelf uw huis te ontruimen en te verlaten. Ook de kosten die hierbij ontstaan komt voor uw rekening. Woningontruiming Wolters begrijpt dat er veel op u afkomt en staat ook in dit geval graag voor  u klaar om uw woning te ontruimen.

Meer informatie nodig over huurhuis ontruimen?

Huurhuis ontruimen kunnen behoorlijk ingewikkeld zijn. Heeft u vragen over woningontruiming, neem gerust contact met ons op!

Sluiten
06 111 203 58 Offerte aanvragen