Woning ontruiming in heel Nederland, dat kan bij de Centrale

Wat er allemaal komt kijken bij een woningontruiming

Het kan gebeuren dat u een woning moet ontruimen, bijvoorbeeld door een verhuizing, emigratie of overlijden. Door de jaren heen verzamelt een mens veel spullen, dus het ontruimen van een woning is een hele klus. Gelukkig zijn er manieren om orde in deze chaos te brengen. Een van de grootste tips die we kunnen geven is het laten uitbesteden van de woningontruiming. In deze blog leest u wat er allemaal komt kijken bij een woningontruiming. 

Wat is een woningontruiming?

Allereerst is het belangrijk om te weten wat er precies gebeurd tijdens een woningontruiming. Bij een woningontruiming wordt alles wat zich in een woning bevindt verwijderd. Er is meestal niet direct een nieuwe bestemming voor de huisraad, dus een woningontruiming wordt vaak uitgevoerd door specialisten die ook de inboedel opkopen en/of verwerken. Vaak biedt een woningontruimingsbedrijf ook schoonmaakdiensten aan, waardoor de woning helemaal leeg en schoon opgeleverd wordt. Veelvoorkomende oorzaken van een woningontruiming zijn overlijden, emigratie, verhuizing naar een bejaardentehuis of uitzetting uit een woning. Ook kan het gebeuren dat een woning achtergelaten wordt en de eigenaar spoorloos is. In dit geval vindt er ook een woningontruiming plaats. 

Hoe bereid ik mij voor op een woningontruiming?

Als uw woning ontruimt gaat worden, zijn er een aantal punten om rekening mee te houden. Om u goed voor te bereiden op de woningontruiming, is het belangrijk om eerst een inventaris op te maken. Dit voorkomt dat er waardevolle spullen ontruimt zullen worden die u eigenlijk nog wilde bewaren. Ook is het goed om na te denken over wat allemaal ontruimt moet worden. Wilt u bijvoorbeeld ook dat het tapijt verwijderd wordt? Als uw woning helemaal leeg moet zijn, is tapijt verwijderen vaak noodzakelijk. Ook kan het zijn dat u een gedeelte van uw inboedel een tweede leven wilt geven en deze naar de kringloop wilt brengen. Voordat de woningontruiming plaatsvindt, is het dus belangrijk om na te gaan wat er allemaal wel en niet ontruimt moet worden. Ga hiernaast ook na of er gevaarlijke stoffen zoals asbest of chemicaliën aanwezig zijn in uw woning. In sommige gevallen bent u namelijk verplicht om dit aan te geven bij uw gemeente. Voor uw eigen gezondheid is het natuurlijk ook van groot belang dat u zich bewust bent van de gevaarlijke stoffen in uw huis en hier rekening mee houdt tijdens de woningontruiming. 

Woningontruiming bij de Woningontruiming Centrale

De Woningontruiming Centrale biedt een veelzijdige woningontruiming service aan. U heeft de mogelijkheid om naast het ontruimen van de woning ook de inboedel op te laten kopen, het tapijt te laten verwijderen, of de woning professioneel te laten reinigen. Ook zijn er mogelijkheden tot het met spoed ontruimen van een woning. In overleg voeren onze vakmensen een ontruiming uit die bij uw wensen past. 

 

Sluiten
06 111 203 58 Offerte aanvragen