Woning ontruiming in heel Nederland, dat kan bij de Centrale

Wat houdt een boedelontruiming in?

Bij het verhuizen of overlijden van iemand kan er een boedelontruiming nodig zijn om de inboedel op te ruimen. Een boedelontruiming houdt in dat alle persoonlijke eigendommen van een persoon uit een woning of pand wordt verwijderd. Dit is geen gemakkelijke taak en vereist vaak de hulp van professionals. In dit blog zullen we de stappen die in een boedelontruiming zitten gedetailleerd bespreken.

Inventarisatie

De eerste stap in een boedelontruiming is het maken van een inventarisatie. Dit houdt in dat alle spullen die uit het pand verwijderd moeten worden geregistreerd worden. Hierbij hoort ook het identificeren van waardevolle spullen die gescheiden moeten worden van spullen die weggegooid kunnen worden.

Verwijdering van de inboedel

Nadat alle spullen geïnventariseerd zijn, kan de verwijdering van de inboedel beginnen. Dit proces kan variëren in de tijd die nodig is, afhankelijk van de hoeveelheid spullen die verwijderd moeten worden. Vaak zijn er spullen die weggegeven of verkocht kunnen worden, zoals meubels, keukengerei, enzovoort. Andere spullen moeten worden weggegooid, zoals kapotte meubels, verouderde apparatuur en oude kleding.

Schoonmaak

Nadat alle spullen uit het pand zijn gehaald, moet het pand worden schoongemaakt. Dit kan alles zijn van stofzuigen tot het grondig reinigen van het oppervlak. Het pand moet ook worden ontsmet om het vrij te maken van eventuele ziektekiemen, huisstofmijten of andere allergenen.

Opruiming

Het laatste deel van een boedelontruiming is het opruimen van afval en het verzenden van de spullen die weggegeven of verkocht zijn. Er moet een milieuvriendelijke oplossing worden gevonden voor het afval dat overblijft.

Nazorg

Na de boedelontruiming is er mogelijk nog nazorg nodig. Dit kan bijvoorbeeld betrekking hebben op de schoonmaak van de tuin van het pand of andere reparaties die nodig zijn om het pand gebruiksklaar te maken.

Sluiten
06 111 203 58 Offerte aanvragen