Woning ontruiming in heel Nederland, dat kan bij de Centrale

Zelf tapijt verwijderen stappenplan

Het verwijderen van tapijt kan een vrij eenvoudig proces zijn als je weet wat je doet. Er zijn verschillende redenen waarom je tapijt zou willen verwijderen, het kan vies, beschadigd of gewoon oud zijn. In dit artikel gaan we bespreken hoe je zelf tapijt kunt verwijderen en een stappenplan voor je opstellen om het proces zo soepel mogelijk te maken.

Stap 1: Verwijder alle meubels

De eerste stap om tapijt te verwijderen is om alle meubels uit de kamer te verplaatsen. Het is belangrijk om alles uit de weg te halen, zodat je zo gemakkelijk mogelijk kunt werken. Als je niet genoeg opbergruimte hebt om alles op te slaan, zorg er dan voor dat je tenminste alles naar één kant van de kamer verplaatst.

Stap 2: Snijd het tapijt in stroken

Snijd het tapijt in stroken van ongeveer 50 cm breed. Gebruik een stanleymes of een schaar en begin in een van de hoeken van de kamer. Je wilt zoveel mogelijk tapijt in één keer verwijderen. Verwijder ook de padding die zich onder het tapijt bevindt. Snij de padding in dezelfde stroken om het verwijderen gemakkelijker te maken.

Stap 3: Verwijder het tapijt

Begin in de hoek waar je de stroken hebt gesneden en trek het tapijt omhoog. Je kunt een klein deel geleden van het tapijt afsnijden en dit gebruiken om het tapijt los te trekken. Werk langzaam en zorg ervoor dat de tapijtlijm niet blijft zitten. Het is mogelijk dat je met een krabber aan de slag moet om hardnekkige tapijtlijm te verwijderen.

Stap 4: Verwijder de subfloor

Om de subfloor te verwijderen, schroef deze los met behulp van een boormachine. Begin ook hier in een van de hoeken van de kamer. Trek de subfloor omhoog en verwijder deze uit de kamer. Als de subfloor te erg beschadigd is, kan het nodig zijn om deze te vervangen.

Stap 5: Maak de kamer schoon

Wanneer je nu de subfloor hebt verwijderd moet je de kamer nog schoonmaken. Gebruik een bezem om vuil en stof weg te halen en gebruik een stofzuiger om alle kleine stukjes tapijtvezels en stof op te zuigen. Maak de vloer schoon met een reinigingsmiddel en laat het drogen voordat je verder gaat met de volgende stap.

Sluiten
06 111 203 58 Offerte aanvragen